Activiteiten 0 – 4 jaar

” Wij bieden innovatieve en professionele activiteiten aan in onze dagopvang. De talenten van het kind én de wijze waarop een kind zich ontwikkelt, zijn belangrijke uitgangspunten.

Danique (Algemeen Manager Kids Lodge)

Ontdekken in de gymzaal

Bekijk de video

Baby Massage

baby-zwemmen

Baby en peuterzwemmen

Kids Lodge biedt ook ouder-kindzwemmen aan: spelenderwijs laat je je kleine kennismaken met het water. De lessen zitten vol met leuke liedjes en spelletjes om de kinderen te leren wennen aan het water.

Tijdens de lessen staat het plezier voorop. Maar het zwemmen is ook goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Babyzwemmen kan al vanaf drie maanden. Als jullie kindje bij Kids Lodge op de opvang zit, kun je gratis meedoen met ouder-kindzwemmen (maandag- en woensdagochtend).

Baby Muziekles

Muziekles vanaf 4 maanden

Op de groep en in onze danszaal geeft onze eigen muziekdocent muziekles aan de kinderen. Deze kennismaking met klanken en muziek stimuleert de persoonlijke en zintuiglijke ontwikkeling. In een veilige en vertrouwde sfeer krijgt je kind alle ruimte om zichzelf en de wereld te ontdekken.

Door te zingen begeleiden wij op een prettige en liefdevolle manier allerlei dagelijkse activiteiten. Opruimen, tanden poetsen, wandelen, met een muzikaal tintje gaan veel dingen als vanzelf.

Door middel van contactspelletjes, bewegingsliedjes en luistermomenten worden tal van vaardigheden ontwikkeld die er voor zorgen dat je kind de wereld vol vertrouwen tegemoet gaat!

Wekelijks komt onze muziekdocent langs voor een leuke les op de groep.

Gymmen vanaf 1 jaar

In onze eigen gymzaal hebben we voor de kinderen een waar speelparadijs. Kinderen die kunnen kruipen en lopen, ontdekken hier verschillende materialen en klimmen over allerlei attributen. Uiteraard is alles afgestemd op een veilige hoogte voor jullie kind. In het speelparadijs stimuleren we de motorische ontwikkeling van de kinderen.

De gymlessen worden aangeboden tijdens de opvang van je kind. Op woensdag en of vrijdag kan iedereen mee doen met de gymles (tegen betaling).

Peuter Opvang Houten

Peuters in het wild

Niet alleen de oude kinderen, maar ook de jongste groepen genieten van de natuurles. Een kind, dat plezier beleeft in de natuur, is vrij en gelukkig. Het heeft minder speelgoed nodig en is tevreden met een boomtak of een ontmoeting met een slak. Dat gunnen wij de kinderen bij Kids Lodge ook.

In de winterse kou dansen de peuters op bevroren plassen, horen zij gras kraken onder hun voeten en maken een hand afdruk op een bevroren raam. De peuters zijn op visite geweest bij meneer Mol en hebben zijn huis versierd. Ook hebben ze ‘Annie Aap’ geholpen bij het vinden van een nieuwe boom om in te wonen.

Wekelijks komt onze natuurspecialist langs voor een uitdagende les Peuters in het wild! Peuters in het wild wordt momenteel alleen aangeboden tijdens de opvang.

” Als je kind thuis komt met de woorden: ‘ik heb vandaag het huisje van een molletje versierd’, dan is je dag als ouder sowieso helemaal goed. Heerlijk dat het uitgangspunt bij Kids Lodge zoveel mogelijk naar buiten is! “

Susan (moeder van Emmy 2 jaar)

Dansles vanaf 2 jaar

Dansles is voor peuters een leuke manier om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. De fantasie van de peuter wordt geprikkeld en de kinderen worden zich bewust van hun eigen bewegingsmogelijkheden.

De lessen zijn rond een bepaald thema opgebouwd. De thema’s passen bij de belevingswereld van de peuters. De dansjuf gebruikt ook attributen en muziekinstrumentjes.

De dansles wordt alleen aangeboden aan de kinderen die op de opvang zitten.

Verzenden