Krijgt uw kind begeleiding van De Jonge Ontdekker? Dan vinden we het belangrijk om uw mening en ideeën te horen. U kent uw kind immers het beste en u bent nauw betrokken. Zijn er dingen die we kunnen verbeteren?
In de oudercommissie kunnen we dat met elkaar bespreken.
We praten over beleid, verwachtingen en ontwikkelingen in de organisatie.
De oudercommissie geeft gevraagd en ongevraagd advies om de begeleiding te verbeteren. In de oudercommissie ontmoet u andere ouders en kunt u ervaringen delen.
De oudercommissie is op zoek naar nieuwe leden! Wilt u met ons meedenken, uw ideeën met ons delen dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar Ester Cuijpers van de oudercommissie:
De Jonge Ontdekker is onderdeel van de keten van zorg en onderwijs in de regio Lekstroom en streeft door samenwerking over de verschillende domeinen naar integrale zorg.
De Jonge Ontdekker werkt in de begeleiding aan kinderen nauw samen met partners in het lokale veld zoals buurt-, wijk- of sociaal teams, het Centrum voor Jeugd en Gezin, de verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg, en organisaties in de Jeugd GGZ en Licht Verstandelijk Beperkten zoals Reinaerde.
Onze samenwerking met scholen en Samenwerkingsverbanden (Profi Pendi, ZOUT, SWV Utrecht PO, e.a.) draagt bij aan verbetering van de onderwijssituatie van uw kind. Aanmeldingen verlopen altijd via de school, leerplichtambtenaar en/of het Samenwerkingsverband.
De Jonge Ontdekker werkt samen met lokale partners en bij voorkeur met de informele zorg zoals Handje Helpen en Buurtgezinnen.
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.
Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.
Zo bereik je het AKJ