Vacature

Jeugdzorgwerker C BSO+

Is het jouw ultieme doel om kinderen mee te nemen op ontdekkingstocht? Heb je affiniteit met de doelgroep complexe problematiek en heb je een positieve, rustige, maar ook een energieke uitstraling? Dan zijn wij op zoek naar jou!!

De Jonge Ontdekker biedt begeleiding aan kinderen tussen de 3 en 14 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling. (Kinderen met ADHD, ASS of met een zorgvraag). We zijn actief in de driehoek thuis, school en vrijetijdsbesteding waarbij we integrale zorg bieden, zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. Begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’.

De Jonge Ontdekker zoekt: Jeugdzorgwerker C BSO+ (maandag, donderdag en vrijdag 14.00-18.00 uur, locatie Houten)

 

Wat ga je doen

Je begeleidt als jeugdzorgwerker C na schooltijd een groep van ongeveer 7 kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar, die nog geen gebruik kunnen maken van reguliere kinderopvang. Je werkt samen met het team en de andere groepen, bij workshops of ondernemen van uitjes. Kinderen maken gebruik van speciaal onderwijs. Je biedt zorg op maat en werkt met leerdoelen op sociaal gebied. Je leert de kinderen vriendjes te maken, sociale contacten op te doen en je leert de kinderen hun eigen kwaliteiten en talenten ontdekken.

Jouw werkplek

Op deze locatie is de BSO+ en onderwijsbegeleiding (in de ochtenden) op één plek ondergebracht. Hierdoor zijn er veel verschillende ruimtes aanwezig. Zo is er een handvaardigheidslokaal, twee gymzalen, een game-room. Buiten hebben we twee afgesloten speeltuinen met speeltoestellen. een grote kippen- en konijnen ren waarbij de kinderen betrokken worden bij de verzorging ervan.
We bieden een gevarieerd activiteitenprogramma met leuke activiteiten. Denk aan sport- en spelactiviteiten, zowel binnen als buiten, we hebben een voetbalgroep waarmee we wekelijks naar een voetbalveld gaan en onze activiteitenbegeleidster verzorgt leuke creatieve workshops. Kortom…genoeg mogelijkheden om kinderen mee op ontdekkingsreis te nemen in het gewone leven.

Wat verwachten we van jou?

Als jeugdzorgwerker weet je als geen ander dat kinderen met een zorgvraag de persoonlijke aandacht nodig hebben die jij ze kan geven en jouw doel is het beste uit hen te halen.  Daarnaast ben je flexibel, heb je een groot aanpassingsvermogen en sta je stevig in je schoenen.

Wat breng je nog meer mee?

 • Een afgeronde relevante MBO-4 of HBO- opleiding zoals Social Work, SPH/Uitstroomprofiel jeugdwerker, HBO Jeugdzorgwerker en/of Pedagogiek richting jeugdzorgwerker.
 • Kennis van en/of affiniteit met ASS, ADHD; ervaring met de doelgroep jonge kinderen op het gebied van ontwikkelings-, veiligheids-, en hechtingsproblematiek is een pré;
 • Ervaring in het werken in de kinderopvang. Ervaring in de jeugdzorg in één of meerdere van de volgende vak- en of kennisgebieden zoals primair onderwijs, speciaal onderwijs, Jeugd GGZ, (L)VB bescherming, cultuurdiversiteit, opvoedkunde, informele zorg en jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Ervaring in het werken met groepsdynamische processen en individueel gerichte begeleiding;
 • Kennis van medicatie en het veilig toedienen hiervan of bereid om het certificaat te behalen;
 • Goede communicatieve-, sociale- en schrijfvaardigheden;
 • Een rijbewijs B is een pré.

Wat bieden wij jou?

De Jonge Ontdekker biedt een afwisselende baan als Jeugdzorgwerker binnen een enthousiast en informeel team van bevlogen professionals waar je een belangrijke rol kunt spelen in een lerende organisatie waarin samenwerkingsvaardigheden, autonomie en talentontwikkeling belangrijke waarden zijn. Daarnaast hechten we waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Er wordt actief voorzien in coaching en scholing. Daarnaast bieden we je een:

 • contract voor 13 uur voor de functie van Jeugdzorgwerker-C voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • werkdagen/-tijden: maandag en donderdag 14.00-18.00 uur en vrijdag 13.00-18.00 uur
 • wil je meer uren? Vraag dan naar de mogelijkheden binnen De Jonge Ontdekker;
 • marktconform salaris volgens de CAO Jeugdzorg. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring in schaal 7 of 8;
 • tegemoetkoming in de reiskosten;
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 % conform Cao-jeugdzorg;
 • pensioenregeling conform Cao-jeugdzorg; (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering van € 20,00 bruto per maand;

Kortom; een baan binnen een leuk team waar je een belangrijke rol kunt spelen in de levens van de kinderen.

Hebben wij je enthousiast weten te maken voor onze organisatie en herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en stuur je motivatie en CV naar personeel@dejongeontdekker.nl. Voor meer informatie over De Jonge Ontdekker kun je terecht op onze website www.dejongeontdekker.nl of neem contact op met Ans van Wijk, manager, tel. 030-7271160.

Verzenden