Vacature

Jeugdzorgwerker C (Jong kind)

Is het jouw ultieme doel om kinderen optimaal te laten profiteren van onderwijs? Heb je affiniteit met de doelgroep complexe problematiek en heb je een positieve, rustige, maar ook een energieke uitstraling? Dan zijn wij op zoek naar jou!!

De Jonge Ontdekker in Houten biedt begeleiding aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling. (Kinderen met ADHD, ASS of met een zorgvraag). We zijn actief in de driehoek thuis, school en vrijetijdsbesteding waarbij we integrale zorg bieden, zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. Begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’. Hierbij is het uitgangspunt de eigen kracht en regie van ouders binnen de eigen omgeving.

De Jonge Ontdekker (Houten) zoekt: Jeugdzorgwerker C (jonge kind groepen 26 uur per week)

Wat ga je doen?

Je geeft als jeugdzorgwerker samen met een collega begeleiding aan maximaal 8 leerlingen in een van onze jonge kind groepen in de leeftijd van 3,5-6 jaar. Je traint de kinderen in schoolse vaardigheden zodat kinderen een positieve start kunnen maken in het (reguliere) onderwijs. Dit vindt in de ochtenden plaats tot 14.00 uur.

Wat verwachten we van jou?

Als jeugdzorgwerker weet je als geen ander dat kinderen met een zorgvraag de persoonlijke aandacht nodig hebben die jij ze kan geven en jouw doel is het beste uit hen te halen.  Daarnaast ben je flexibel, heb je een groot aanpassingsvermogen en sta je stevig in je schoenen.

Wat breng je nog meer mee?

 • Een afgeronde relevante HBO- opleiding zoals Social Work, SPH/Uitstroomprofiel jeugdwerker, HBO Jeugdzorgwerker en/of Pedagogiek richting jeugdzorgwerker.
 • Kennis van en/of affiniteit met ASS, ADHD of een andere zorgvraag; ervaring met de doelgroep jonge kinderen op het gebied van ontwikkelings-, veiligheids-, en hechtingsproblematiek is een pré;
 • Ervaring in het werken in de kinderopvang. Ervaring in de jeugdzorg in één of meerdere van de volgende vak- en of kennisgebieden zoals primair onderwijs, speciaal onderwijs, Jeugd GGZ, (L)VB bescherming, cultuurdiversiteit, opvoedkunde, informele zorg en jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Ervaring in het werken met groepsdynamische processen en individueel gerichte begeleiding;
 • Een systeem theoretisch en oplossingsgerichte visie;
 • Kennis van medicatie en het veilig toedienen hiervan;
 • Goede communicatieve-, sociale- en schrijfvaardigheden;
 • SKJ registratie is een pré.

Wat bieden wij jou?

De Jonge Ontdekker biedt een afwisselende baan als Jeugdzorgwerker binnen een enthousiast en informeel team van bevlogen professionals waar je een belangrijke rol kunt spelen in een lerende organisatie waarin samenwerkingsvaardigheden, autonomie en talentontwikkeling belangrijke waarden zijn. Daarnaast hechten we waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Er wordt actief voorzien in coaching en scholing. Daarnaast bieden we je een:

 • Contract voor 26 uur voor de functie van Jeugdzorgwerker-C voor een jaar met uitzicht op verlenging; wil je liever meer uren? Dat kan, er zijn eventueel mogelijkheden in de begeleiding op onze BSO+
 • Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag 8.15 – 14.30 uur en woensdag 8.15-13.00 uur.
 • Marktconform salaris volgens de CAO Jeugdzorg. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring in schaal 8;
 • Goede werk-privé balans;
 • Tegemoetkoming in de reiskosten;
 • Vakantiedagen, in totaal 200 uur op jaarbasis (bij een 36 urige werkweek). Eventueel extra uren sparen door meer uren te werken is mogelijk.
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 % conform Cao-jeugdzorg;
 • Pensioenregeling conform Cao-jeugdzorg; (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • Tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering van € 20,00 per maand;

Kortom; een baan binnen een leuk team waar je een belangrijke rol kunt spelen in de levens van de kinderen.

Hebben wij je enthousiast weten te maken voor onze organisatie en herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en stuur je MOTIVATIE en CV naar personeel@dejongeontdekker.nl. Voor meer informatie over De Jonge Ontdekker kun je terecht op onze website www.dejongeontdekker.nl of neem contact op met Ans van Wijk, manager, tel. 030-7271160.

 

 

Verzenden