Vacature

Orthopedagoog

Ben jij een orthopedagoog in hart en nieren en denk je niet in hokjes? Sta jij voor kwaliteit van zorg in een dynamische omgeving en zorg jij voor een passende effectieve uitvoering van het pedagogische beleid op de werkvloer? Kom dan kennis maken met De Jonge Ontdekker!

De Jonge Ontdekker in Houten biedt begeleiding aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling. (Kinderen met ADHD, ASS of trauma- en hechtingsproblematiek of met een zorgvraag). We zijn actief in de driehoek thuis, school en vrijetijdsbesteding waarbij we integrale zorg bieden, zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. Begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’. Hierbij is het uitgangspunt de eigen kracht en regie van ouders binnen de eigen omgeving.

 

 

Als orthopedagoog draag je zorg voor de ontwikkeling, vertaling (naar de werkpraktijk) en implementatie van het pedagogische beleid binnen De Jonge Ontdekker en je bewaakt het kwaliteitsniveau hiervan. Als coach heb je een actieve en adviserende rol in de verbetering van de pedagogische kwaliteit van dienstverlening en speel je in op uiteenlopende knel- en verbeterpunten in de professionele ontwikkeling van de jeugdzorgwerkers/pedagogisch medewerkers. Je geeft richting aan de hulpvragen met de jeugdzorgwerkers. Je bewaakt de kwaliteit van hulpverleningsplannen, je communiceert over casuïstiek met externen over het zorgplan en je verzorgt (complexe) intakes. De hulpvragen van kinderen en leerlingen zijn voortdurend onderwerp van begeleiding.

Kortom als orthopedagoog zorg je voor de juiste uitvoering van het pedagogische beleid op de werkvloer.

Wat verwachten we van jou?

Als orthopedagoog ben je de verbindende schakel tussen het beleid van De Jonge Ontdekker en haar jeugdzorgwerkers. Je hebt de kennis in huis om knelpunten en coaching behoeften te signaleren en in kaart te brengen en weet je als geen ander het beste uit onze jeugdzorgwerkers/pedagogisch medewerkers te halen. Daarnaast ben je flexibel, sta je stevig in je schoenen en heb je een gezonde dosis humor.

Wat breng je nog meer mee?

 • Een Academische opleiding zoals orthopedagoog.
 • Een afgeronde master Pedagogische Wetenschappen of master Orthopedagogiek.
 • Kennis van en/of affiniteit met ASS, ADHD, trauma- en hechtingsproblematiek; ervaring met de doelgroep jonge kinderen op het gebied van ontwikkelings-, veiligheids-, en hechtingsproblematiek en met Evidence Based programma’s.
 • Ervaring in de jeugdzorg in één of meerdere van de volgende vak- en of kennisgebieden zoals primair onderwijs, speciaal onderwijs, Jeugd GGZ, (L)VB bescherming.
 • Coachende vaardigheden voor het ondersteunen en stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers.
 • Analytisch vermogen voor het signaleren van ontwikkelingen en knelpunten.
 • Goede communicatieve-, sociale- en schrijfvaardigheden.
 • SKJ geregistreerd.

Wat bieden wij jou?

De Jonge Ontdekker biedt een afwisselende baan als orthopedagoog binnen een enthousiast en informeel team van bevlogen professionals waar je een belangrijke rol kunt spelen in een lerende organisatie waarin samenwerkingsvaardigheden, autonomie en talentontwikkeling belangrijke waarden zijn. Daarnaast hechten we waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Er wordt actief voorzien in coaching en scholing. Daarnaast bieden we je een:

 • Contract voor 28-32 uur voor de functie van orthopedagoog voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • werktijden: in overleg;
 • marktconform salaris volgens de CAO Jeugdzorg. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring in schaal 10;
 • tegemoetkoming in de reiskostenvergoeding;
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 % conform Cao-jeugdzorg;
 • pensioenregeling conform Cao-jeugdzorg; (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering van € 20,00 bruto per maand;

Kortom; een baan binnen een leuk team waar je een belangrijke rol kunt spelen binnen De Jonge Ontdekker en in de levens van de kinderen.

Hebben wij je enthousiast weten te maken voor onze organisatie en herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en stuur je motivatie en CV naar info@dejongeontdekker.nl. Voor meer informatie over De Jonge Ontdekker kun je terecht op onze website www.dejongeontdekker.nl of neem contact op met Ans van Wijk, manager, tel. 030-7271160.

Verzenden