Vacature

1 op 1 begeleider / Pedagogisch medewerker

Is het jouw ultieme doel om kinderen optimaal te laten profiteren van onderwijs? Heb je affiniteit met de doelgroep complexe problematiek en heb je een positieve, rustige, maar ook een energieke uitstraling? Kom dan eens kennismaken met De Jonge Ontdekker!

De Jonge Ontdekker in Houten biedt begeleiding aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling. (Kinderen met ASS, ADHD of met een zorgvraag zoals trauma of hechtingsproblematiek). We zijn actief in de driehoek thuis, school en vrijetijdsbesteding waarbij we integrale zorg bieden, zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. Begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’.

 

 

Wat ga je doen?

Je geeft als jeugdzorgwerker / 1 op 1 begeleider individuele begeleiding aan leerlingen op locatie of in de klas, dit vindt in de ochtenden plaats. De 1 op 1 begeleiding richt zich op sociaal emotionele leerdoelen en executieve functies met als doel dat schooluitval wordt voorkomen.

Vervolgens begeleid je in de middag na schooltijd een groep van ongeveer zes kinderen die nog geen gebruik kunnen maken van reguliere kinderopvang.

Wat verwachten we van jou?

Als jeugdzorgwerker / pedagogisch medewerker weet je als geen ander dat kinderen met een zorgvraag de persoonlijke aandacht nodig hebben die jij ze kan geven en jouw doel is het beste uit hen te halen.  Daarnaast ben je flexibel, heb je een groot aanpassingsvermogen en sta je stevig in je schoenen.

Wat breng je nog meer mee?

 • HBO werk en denkniveau en MBO/HBO opleiding zoals Social Work, SPH, Pabo, Ecologische Pedagogiek, Pedagogiek, Psychologie, Jeugdzorgwerker en/of Pedagogiek richting jeugdzorgwerker;
 • Kennis van en/of affiniteit met stoornissen als ASS, ADHD, trauma en hechtingsproblematiek;
 • Ervaring opgedaan in onderwijs en met kinderen in de basisschoolleeftijd;
 • Ervaring in de jeugdzorg in één of meerdere van de volgende vak- en of kennisgebieden zoals primair onderwijs, speciaal onderwijs, Jeugd GGZ, (L)VB bescherming, cultuurdiversiteit, opvoedkunde, informele zorg en jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Ervaring in het werken met groepsdynamische processen en individueel gerichte begeleiding
 • Kennis van medicatie en het veilig toedienen hiervan;
 • Goede communicatieve-, sociale- en schrijfvaardigheden;
 • Een positieve, rustige, maar ook een energieke uitstraling.

Wat bieden wij jou?

De Jonge Ontdekker biedt een afwisselende baan als 1 op 1 begeleider / pedagogisch medewerker binnen een enthousiast en informeel team van bevlogen professionals waar je een belangrijke rol kunt spelen in een lerende organisatie waarin samenwerkingsvaardigheden, autonomie en talentontwikkeling belangrijke waarden zijn. Daarnaast hechten we waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Er wordt actief voorzien in coaching en scholing. Daarnaast bieden we je een:

 • Contract voor 10 uur voor de functie van Jeugdzorgwerker-C/Pedagogisch medewerker voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • Werkdag: vrijdag van 8.30 – 18.00 uur. Wil je meer uren? Bespreek de mogelijkheden binnen De Jonge Ontdekker.
 • marktconform salaris volgens de CAO Jeugdzorg. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring in schaal 7 of 8;
 • tegemoetkoming in de reiskosten;
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 % conform Cao-jeugdzorg;
 • pensioenregeling conform Cao-jeugdzorg; (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering van € 20,00 bruto per maand;
 • tegemoetkoming in de reiskosten

Kortom; een baan binnen leuk team waar je een belangrijke rol kunt spelen in de levens van de kinderen.

Hebben wij je enthousiast weten te maken voor onze organisatie en herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en stuur je motivatie en CV naar personeel@dejongeontdekker.nl. Voor meer informatie over De Jonge Ontdekker kun je terecht op onze website www.dejongeontdekker.nl of neem contact op met Ans van Wijk, manager, tel. 030-7271160.

 

Verzenden