Vacature

1 op 1 begeleider / schaduwcoach

Is het jouw ultieme doel om kinderen optimaal te laten profiteren van begeleiding en heb je affiniteit met de doelgroep complexe problematiek? Kom eens kennismaken met De Jonge Ontdekker!

De Jonge Ontdekker in Houten biedt begeleiding aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar die behoefte hebben aan extra ondersteuning in hun ontwikkeling. (Kinderen met ASS, ADHD of met een andere zorgvraag zoals trauma of hechtingsproblematiek). We zijn actief in de driehoek thuis, school en vrijetijdsbesteding waarbij we integrale zorg bieden, zodat kinderen in hun eigen omgeving kunnen opgroeien, onderwijs volgen en kunnen meedoen met sport en vrijetijdsbesteding. De Jonge ontdekker biedt een passend aanbod van onderwijs en begeleidt het traject naar school. Begeleiding is erop gericht om kinderen deel te laten nemen aan het ‘gewone leven’.

 

Wat ga je doen?

Je geeft als jeugdzorgwerker / 1 op 1 begeleider individuele begeleiding aan leerlingen uit het primaire onderwijs op locatie of in de klas, dit vindt in de ochtenden plaats. De 1 op 1 begeleiding richt zich op sociaal emotionele leerdoelen en executieve functies met als doel dat schooluitval wordt voorkomen.

Wat verwachten we van jou?

Als 1 op 1 begeleider weet je als geen ander dat kinderen met een zorgvraag de persoonlijke aandacht nodig hebben die jij ze kan geven en jouw doel is het beste uit hen te halen.  Daarnaast ben je flexibel, heb je een groot aanpassingsvermogen en sta je stevig in je schoenen.

Wat breng je nog meer mee?

 • HBO werk en denkniveau en MBO/HBO opleiding zoals Social Work, SPH, Pabo, Ecologische Pedagogiek, Pedagogiek, Psychologie, Jeugdzorgwerker en/of Pedagogiek richting jeugdzorgwerker;
 • Kennis van en/of affiniteit met stoornissen als ASS, ADHD, trauma en hechtingsproblematiek;
 • Ervaring opgedaan in onderwijs en met kinderen in de basisschoolleeftijd;
 • Ervaring in de jeugdzorg in één of meerdere van de volgende vak- en of kennisgebieden zoals primair onderwijs, speciaal onderwijs, Jeugd GGZ, (L)VB bescherming, cultuurdiversiteit, opvoedkunde, informele zorg en jeugdgezondheidszorg is een pré;
 • Goede communicatieve-, sociale- en schrijfvaardigheden;
 • Een positieve, rustige, maar ook een energieke uitstraling.

Wat bieden wij jou?

De Jonge Ontdekker biedt een afwisselende baan als 1 op 1 begeleider binnen een enthousiast en informeel team van bevlogen professionals waar je een belangrijke rol kunt spelen in een lerende organisatie waarin samenwerkingsvaardigheden, autonomie en talentontwikkeling belangrijke waarden zijn. Daarnaast hechten we waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Er wordt actief voorzien in coaching en scholing. Daarnaast bieden we je een:

 • contract voor 16 of 24 uur (in overleg) voor de functie van 1 op 1 begeleider / schaduwcoach voor een jaar met uitzicht op verlenging;
 • werktijden: drie ochtenden;
 • wil je meer uren? Er zijn eventueel mogelijkheden in de middag op onze NSO of op zaterdag om de week;
 • marktconform salaris volgens de CAO Jeugdzorg. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring in schaal 7 of 8;
 • reiskostenvergoeding;
 • 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 % conform Cao-jeugdzorg;
 • pensioenregeling conform Cao-jeugdzorg; (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering van € 20,00 bruto per maand;

Kortom; een baan binnen leuk team waar je een belangrijke rol kunt spelen in de levens van de kinderen.

Hebben wij je enthousiast weten te maken voor onze organisatie en herken je jezelf in dit profiel, aarzel dan niet en stuur je motivatie en CV naar personeel@dejongeontdekker.nl. Voor meer informatie over De Jonge Ontdekker kun je terecht op onze website www.dejongeontdekker.nl of neem contact op met Ans van Wijk, manager, tel. 030-7271160.

Verzenden