Zorg op Maat

Observaties en screening

Wanneer gewenst is het mogelijk dat er observatie- en screeningsdiagnostiek plaatsvindt. Dit kan in de kinderopvang, school of andere voorziening zijn. Deze basisdiagnostiek bestaat uit observatie(s), gesprekken/interviews, vragenlijsten en eventueel aanvullend testmateriaal.

Er zal na een basisdiagnostiek traject een professioneel verslag worden geschreven wat besproken kan worden in een MDO.

Thuisbegeleiding

Ouders die thuis vastlopen in de opvoeding kunnen praktisch pedagogische begeleiding krijgen van een jeugd en gezin professional. De hulp heeft tot doel de opvoedkundige competenties te versterken en te leren omgaan met het gedrag van hun kind.

Ouders kunnen allerlei verschillende opvoedingsvragen hebben zoals hoe om te gaan met autisme van hun kind of omgaan met moeilijk gedrag.

De begeleiding duurt circa 20 weken en de professional bezoekt het gezin een keer per week.

Sportbegeleiding

De Jonge Ontdekker biedt kinderen een aanbod van sport en bewegen. Op deze manier komen kinderen in beweging en ontdekken zij waar hun interesse ligt.
Dagelijks wordt er een workshop sport en beweging geboden.

We zijn gericht op verbinding met lokale sport –en cultuur aanbieders. De sportdocent gaat mee naar de nieuwe sportclub zodat kinderen warm en begripvol worden ontvangen.

Deelname aan een passende vrijetijdsbesteding zorgt voor actieve deelname in de maatschappij. Er is een ruim aanbod van individuele begeleiding van zwemmen, leren fietsen, begeleiding met paarden en sport op maat.

Sportbegeleiding Voetbal 1

Bekijk de video

Sportbegeleiding Voetbal 2

Bekijk de video

Verzenden