Activiteiten 4 – 12 jaar

” Kinderen doorlopen 3 fases in de NSO: mini, junior en senior. De ruimtes en activiteiten
zijn afgestemd op de leeftijd van je kind. En wil je kind ‘stiekem’ al eens meedoen met de ‘oudere kinderen?’ Prima, spelen bij de buren kan ook!

Kiona (Innovatiemanager Kids Lodge)

Workshop: Het Kids Lodge nieuws!

Bekijk de video

Natuur

De natuur is het leukste speelgoed! We bouwen hutten, speuren naar sporen, springen over slootjes, zaaien en oogsten, of verzorgen de dieren op onze eigen kinderboerderij.

Wij hebben kippen, geiten, baardargamen, schildpadden en zelf alpaca’s!
Vaak moet je elkaar dan even een handje helpen. Super uitdagend én ontspannend.

 

Workshop: Terug in de tijd!

Bekijk de video

Kunst & Cultuur

Voor alle creatievelingen bieden we workshops en activiteiten op het gebied van kunst, culturele vorming en (multi)media. Voor verschillende disciplines hebben we vakdocenten in dienst. Denk hierbij aan een theaterdocent. Andere docenten worden ingehuurd. Zo komen kinderen met allerlei verschillende kunstzinnige dingen in aanraking.
De kinderen worden uitgedaagd door verschillende technieken aan te bieden waar ze nog niet eerder mee in aanraking zijn gekomen. Denk aan boetseren, stand-up comedian of drummen. Vaak is er aan het einde een expositie of voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes of opa’s en oma’s. Licht uit spot aan!

Techniek & Sciene

Robotica, programmeren of scheikunde, dat hoor je niet vaak op een NSO of school. We nemen de kinderen mee in deze digitale wereld en dagen ze uit of eigentijdse oplossingen te bedenken. Zo gaan ze aan de slag met het ontwerpen van een eigen computergame, bouwen ze een website of programmeren onze speciale robots van de lego leerlijn.

Ook voor de allerkleinsten bieden we techniek aan. Voor hen gaan we met technisch duplo aan de slag, zij leren zo bijvoorbeeld over de techniek achter tandwielconstructies, het bouwen van muren en bruggen of over het opwekken van windenergie. Hoe tof?!

Sport & Spel

Onze sportdocenten staan elke dag klaar om voor de kinderen een fantastisch sportprogramma uit te voeren. Onze sportworkshops gaan verder dan een potje voetballen. Wij bieden uitdagende workshops waarin de kinderen hun talent kunnen ontdekken.

We proberen ze het gehele jaar door in aanraking te laten komen met zo veel mogelijk verschillende sporten. Sommige sporten zijn zo bijzonder dat alleen een professional dit kan aanbieden. Deze huren we dan in. Denk bijvoorbeeld aan schermen, kickboksen of breakdancen.

Workshops NSO

Hier vind je alle workshops voor de NSO van 4 t/m 12 jaar

Programma mei - juli 2019

Verzenden